Horloge reparaties

 

 

Als je horloge kapot (defect) is, kan je gelukkig bij ons terecht voor vakkundige reparatie.
Wij repareren de horloges in ons eigen atelier waardoor de meeste reparaties snel verholpen kunnen worden.

Als de reparatie door derden (merk gebonden service centers) gedaan dient te worden zullen wij dat ten alle tijde melden en hiervoor eerst een prijsopgaaf doen.

Veel voorkomende reparaties zijn oa.:
  • Vervangen van een batterij / accu
  • Vervangen van het horlogeglas
  • Pushpin
  • Horlogeband aanzetten
  • Inkorten van gouden, zilveren en metalen horlogebanden
  • Los geraakte streepjes en cijfers vastplakken
  • Kroon en of stift vervangen
  • Nieuw uurwerk plaatsen
  • Polijsten van de kast en of band

Heb je nog vragen ? Neem gerust contact met ons op.

Extra informatie:

Waterdichtheid van Horloges

Soort Druk Gebruik Toelichting
  3 bar, 3 ATM, 30M Bestand tegen regen en spatwater bij handenwassen. NIET geschikt voor douchen, zwemmen, watersport, duiken.
Water resistant 5 bar, 5 ATM, 50M Alledaags water- en spatwatervast. Geschikt om helemaal nat te worden, douchen, vissen, zeilen, roeien, dagje strand (niet zwemmen) NIET geschikt voor zwemmen, watersport, duiken
Water resistant 10 bar, 10 ATM, 100M Geschikt voor het strand, zwemmen (ook in zeewater), snorkelen, surfen (amateur), white water rafting, kano, zeilen NIET geschikt om mee te duiken
Water resistant 20 bar, 20 ATM, 200M Geschikt voor professionele watersport: zeilen, roeien, kitesurfen, surfen, waterskiën, vrij duiken Dit is geen duikhorloge. NIET geschikt voor diepduiken.
Duikers Horloge 100M Geschikt voor duiken met ademluchtfles  (SCUBA) NIET geschikt voor diepzee- duiken / decompressieduiken
Duikers Horloge 200M of 300M Geschikt voor diepzee-duiken met ademluchtfles (SCUBA) NIET geschikt voor diepduiken met mixgassen
Duikers Horloge + 300M Geschikt voor diepzee-duiken met mixgassen Horloges die geschikt zijn voor diepzee-duiken met mixgassen worden aangeduid met “DIVER’S WATCH L M FOR MIXED-GAS DIVING”

Magnetisme en Quartz horloges.

Normaliter heeft magnetisme geen invloed op de werking van digitale quartz horloges. Het kan echter wel effect hebben op analoge quartz horloges, daar die voorzien zijn van een stappenmotor, die de wijzers verzet. Een sterk magnetisch veld hindert het goed functioneren van de stappenmotor. Onder invloed van een sterk magnetisch veld kunnen analoge horloges voor of achter gaan lopen, of zelfs stil blijven staan. Dit lijkt erger dan het is. Zodra het magnetische veld weg is, werkt het horloge weer normaal. U moet dan alleen nog even de juiste tijd instellen. Zorg ervoor dat uw horloge niet te dicht in de buurt komt van medische apparatuur, elektrische boormachines en dergelijke. Elektrische mixers en een groot aantal andere elektrische apparaten kunnen eveneens een magnetisch veld hebben dat sterk genoeg is om het normaal functioneren van het horloge te verstoren.

Wat voor speciale zorg (onderhoud) moet ik mijn horloge geven?

Voorkom schokken:
Uw horloge is een precisie-instrument. Behandel het zorgvuldig en u zult er jarenlang plezier van hebben. Voorkom harde schokken en stoten (zoals het laten vallen op een hard oppervlak). Schokken door sporten, bijvoorbeeld als u tennist of golft, kunnen geen kwaad.
Transpiratievocht:
U dient uw horloge te beschermen tegen sterk transpiratievocht. Transpiratievocht moet zo snel mogelijk verwijderd worden, om aantasting door huidzuur te voorkomen.
Extreme temperaturen:
Quartzhorloges zijn minder gevoelig voor extreme temperaturen en temperatuurverschillen dan mechanische horloges. Ze zijn ontwikkeld om aan de pols de juiste tijd aan te geven bij temperaturen tussen -10 en + 35 graden Celsius. Als u het horloge niet draagt, kan het in de winter (door afkoeling) iets gaan achterlopen. Dit ‘euvel’ is over zodra u het horloge weer omdoet.
Bewaren:
Als u uw horloge bewaart op een plaats waar het kouder is dan -10 of warmer dan +60 graden Celsius, kunnen de elektronische onderdelen in het uurwerk (tijdelijk) minder goed gaan functioneren, of er zelfs helemaal mee ophouden.
Display:
De reactietijd van vloeibare kristallen die in het display van digitale horloges gebruikt worden, zal bij temperaturen rond het vriespunt lang zijn. Hierdoor worden de kristallen ‘traag’. Bij extreem hoge temperaturen kan het display zwart worden. De normale aanduiding keert echter terug zodra het horloge in een omgeving gebracht wordt waar een ‘gewone’ temperatuur heerst.
Batterij:
De levensduur van de batterij kan bij hoge temperaturen (van boven 40 graden Celsius) sterk afnemen. De batterij kan gaan lekken, wat makkelijk schade veroorzaakt aan het uurwerk.
Horlogekast en band:
Chemicaliën zoals gassen, kwik etc. kunnen de kleur van de kast en van metalen en leren banden veranderen. Zo veroorzaakt kwik (bijvoorbeeld uit een gebroken thermometer) grijze vlekken op de goudlaag van horlogekast en band.