Oorgaatjes prikken


Gaatjes prikken/schieten

Gaatjes schieten is voor u en uw kind een spannende ervaring. Wij vinden dat het ook een leuke ervaring moet zijn.
Er is niks om bang of nerveus voor te zijn, maar eenmaal in de winkel neemt de spanning toch toe, daarom nemen wij onze tijd ervoor en leggen u alles uit.


Werkwijze:
Als de keuze van de oorbellen gemaakt is, reinigen wij de oren. Vervolgens zetten wij daar stipjes op zodat vooraf te zien is waar de oorbellen gaan komen.
Als  dit allemaal gedaan is worden de gaatjes geschoten / geprikt.


Nazorg:
De oorbellen moeten minimaal zes weken lang dag en nacht gedragen worden. Daarna mogen er andere oorbellen in, wij raden u aan om zilveren (925)- of gouden oorbellen te gebruiken.
Het eerste jaar wel continu oorbellen blijven dragen omdat de gaatjes nog zeer snel kunnen dicht groeien.
Verder dient u de eerste 6 weken s’ ochtends en s’avonds de pas geschoten oorgaatjes te druppelen met onze ontsmettende en verzorgende olie, Biotycare.

Biotycare Oorverzorging: Dit middel is een ontsmettingsmiddel met toevoeging van een verzorgende olie. Dit zorgt ervoor dat de huid rondom de wond niet uitdroogt, en de natuurlijke afweer van de huid snel herstelt. Het zorgt er tevens voor dat het knopje niet aan de wond vast groeit, dus DRAAIEN HOEFT NIET MEER!!! Hiermee vermijdt u dus contact tussen evt. vervuiling dat aan de handen zit en het wondje. De vloeistof dient 's ochtends en 's avonds aangebracht te worden. Wij adviseren u geen andere middelen te gebruiken zoals sterilon of andere ontsmettingsmiddelen. Deze middelen ontsmetten wel, maar bij langdurig gebruik tasten deze ook de natuurlijke afweer van de huid aan. Dit kan dan weer irritatie of besmetting veroorzaken als er vervuiling bij komt.

De nabehandeling, en duur van het eerste knopje is ongeveer 6 weken. Daarna is het verstandig om de knopjes eruit te halen om ze ze vervangen of goed schoon te maken. De knopjes zijn vaak zeer sterk vervuild door talg, of andere resten, die dan weer ontstekingen kunnen veroorzaken als de knopjes te lang blijven zitten.

 

Het Systeem

Al sinds 1976 is dit systeem het meest veilige ear piercing systeem ter wereld.

De feiten op een rij:

  • Inverness werkt met de dunste en scherpste stiften wat het prikken minder gevoelig maakt.
  • Inverness werkt met de veiligste materialen.
  • Inverness werkt met een push-through systeem wat ervoor zorgt dat er heel nauwkeurig en geruisloos geprikt kan worden.
  • Het Inverness systeem is speciaal zo ontwikkeld dat het ook voor kraakbeen piercing gebruikt kan worden.
  • Inverness is het meest steriele systeem dat er op de markt te vinden is en voldoet voor de volle 100% aan alle hygiëne eisen.
  • Alle oorbellen zijn anti-allergisch en nikkelvrij
  • Inverness werkt met steriele cassettes waarbij de oorbellen ook nog eens per stuk steriel verpakt zijn

 

De twee redenen waarom Inverness veiliger en sterieler is dan andere systemen:

 

 

 

 

 

1: Volledig ingekapselde oorbellen

Als enige systeem in de wereld zijn onze oorbellen 100% ingekapseld en individueel verpakt in steriele cassettes. Onze 100% ingekapselde oorbellen zorgen ervoor dat het onmogelijk is om de oorbel aan te raken voordat deze in het oor worden geprikt. Ga je voor veilig en steriel dan ga je voor 100% ingekapselde oorbellen.

 

 

 

 

 

 

2: Gepatenteerde veiligheidssluiting

De gepatenteerde, niet verstelbare, veilige pousset garandeert een optimaal verloop    van het herstel van het oor. Bovendien beschermt deze sluiting het oor tegen geprik in de hals door de scherpe punt van de oorbel.