Seiko

 

 

Seiko (anno 1881) staat voor ruim 135 jaar innovatie, kwaliteit en stijlvolle collecties - van klassiek tot sportief. Als enige fabrikant ter wereld is Seiko in staat om hoogwaardige horlogetechnologieën als Mechanisch, Quartz, Kinetic, GPS en Solar volledig in eigen huis te maken. Inclusief alle benodigde componenten!

Seiko ziet het polshorloge als een persoonlijk accessoire. Seiko’s technologische ontwikkelingen zijn gericht op het creëren van zogenaamde ‘emotional technologies’. Technologieën die méér bieden dan uitsluitend technische vooruitgang, en die voor interactie tussen drager en horloge zorgen.

Mechanisch

Sommige horlogeliefhebbers zweren bij een mechanisch horloge. Speciaal voor die bijzondere groep consumenten heeft SEIKO het puur mechanische kaliber 6R20 ontworpen. Het 6R20 uurwerk is opgebouwd uit onderdelen die stuk voor stuk zijn geproduceerd en geassembleerd door Seiko Instruments Inc. (uiteraard met uitzondering van de robijnen). De techniek is niet alleen uitermate hoogwaardig, het uurwerk is ook prachtig afgewerkt met een gegraveerde rotor, gepolijste randen op de kloven en een afwerking met ‘Côtes de Genève’ op de belangrijkste oppervlakken. Het hoge aantal tikken (28.800 per uur) van het uurwerk levert een nauwkeurigheid van tussen de -15 en +25 seconden per dag. De SPRON 510* veer levert een energiereserve van meer dan 45 uur.

Kinetic

Kinetic is de eerste horlogetechnologie die een kinetische beweging omzette in elektrische energie. Doel: het vervangen van batterijen tot een minimum te beperken. Anno nu geldt Kinetic wereldwijd als het synoniem voor milieuvriendelijk, voor uitstekende prestaties en voor langdurig gebruiksgemak voor de consument. SEIKO heeft de laatste 20 jaar een keur aan Kinetic uurwerken geïntroduceerd, allemaal voorzien van unieke specificaties, allemaal inspelend op de specifieke behoeften van verschillende consumenten.

Solar

Eén van de meest aansprekende speerpunten in het SEIKO Clean Energy concept is Solar. Solar is een milieubewust en toekomstgericht concept waar SEIKO grote plannen mee heeft. Al in 1977 introduceerde SEIKO het eerste Solar horloge. Sindsdien is het Solar-concept enorm verbeterd. De grote doorbraak was de ontwikkeling van een ultra-efficiënte ‘zonnecel’, die in staat is om uit ALLE soorten licht, dus niet alleen zonlicht, energie te creëren. Energie die wordt opgeslagen in een zeer kleine oplaadbare batterij die vele malen langer meegaat dan conventionele batterijen. Een ontwikkeling die het horloge vrijwel onderhoudsvrij maakt.
Uniek detail is dat de huidige generatie Solar wijzerplaten er uitzien als gewone wijzerplaten en niet als energiecellen. Slecht het woordje ‘Solar’ geeft aan dat het om een heel bijzondere, milieuvriendelijke technologie gaat.

1 minuut (zon)licht - Zoveel tijd hebben de meeste kalibers nodig om 1 uur energie op te laden. Na 3 uur zijn SEIKO Solar horloges volledig opgeladen.

Minimaal 2 maanden - Wanneer een volledig opgeladen Solar horloge in het donker wordt gelegd, dan blijft het minimaal nog 2 maanden lang de tijd registreren. (Bij veel modellen is dit zelfs 12 maanden!)

8 minuten - Zit het horloge volkomen zonder energie, dan heeft het slechts 8 minuten (zon)licht nodig om weer op gang te komen.

Quartz

Een quartz uurwerk heeft een kristal oscillator die voor de nauwkeurigheid zorgt. Het geslepen kristal heeft de eigenschap om een stabiele trilling te genereren wanneer er een elektrische spanning op aangesloten wordt.

Om een praktisch quartz horloge te ontwikkelen, werden er unieke technologieën door SEIKO ontwikkeld. Zoals een in de vorm van een stemvork geslepen kristal, een nieuw type IC en een stappenmotor. Daarbij streefde SEIKO niet naar een monopoliepositie. Patenten op de unieke quartz technieken werden dan ook beschikbaar gesteld aan de rest van de wereld. Het eerste quartz horloge had een quartz frequentie van 8192Hz. Hetgeen een kwart is van de frequentie die tegenwoordig wordt gebruikt.